Kazališne tehnike i igrekoriste se u svrhu edukacije te su se pokazale učinkovitima u tom području. Omogućuju polaznicima da se otvore, komuniciraju na drugoj razini i da lakše usvoje pojmove i tipove ponašanja koji im predstavljaju probleme. Izvrsne su za razvijanje inteligencije, pamćenja i govornih sposobnosti i  jačaju povezanost unutar grupe. Za sve tehnike neophodan je grupni rad, a kazališne vježbe služe i za jačanje grupne dinamike i suradnje. Omogućuju bolje opuštanje i upoznavanje drugih ljudi, dovode do osjećaja sigurnosti i uzajamnog poštovanja unutar grupe što je iznimno važno.

Primarni cilj dramskog studija nije automatsko stvaranje glumaca, nego poticanje individualnosti i talenta u našim polaznicima, razvijanje samopouzdanja i pružanje mogućnosti razvoja vlastitih kreativnih ideja.

Kazališne tehnike su se pokazale korisnima i u smanjivanju straha od javnog nastupa, te jačaju samopouzdanje.

Jedan od najvažnijih aspekata rada na dramskim, kao i plesnim radionicama je proces stvaranja, učenje, rad na sebi i mogućnost dopuštanja pogrešaka.

Završna produkcija ili ogledni sat je samo jedan dio procesa koji se odvija na dramskim radionicama, a od krajnjeg proizvoda je važnije zajedništvo, međusobno poštovanje, stvaranje, učenje i igra.

Dramski studio „Točke na i“ obuhvaća dvije veće grupe: početnici i polaznici s iskustvom.