Čujte i počujte, svi živi i neživi! Pridružite nam se na izvedbi velike epske sage o jednom čovjeku, njegovoj (ne)vjernoj družini i jednoj misiji – potrazi za slogom, pravdom, jedinstvom i časti! Sagu o družini koja spaja nespojivo, ruši granice prostora i vremena, hrabro kroči protiv duhova prošlosti i sadašnjosti! Doživite ekstazu koju narod nije vidio od prošlih dvaju parlamentarnih izbora! Pitat će Vas se gdje ste bili 18. siječnja!
* Svaka sličnost s likovima iz stvarnog života je slučajna. Nemamo mi pojma na koga bi se ovo odnosilo, ali nek’ se nađe. Da ne bi bilo!

Kako to obično biva u časnom i poštenom svijetu kada se čovjeku obrati Bog, jedino što mu je prirodno učiniti jest poslušati (bez propitkivanja zdravoga razuma). Tako je i Kralj Artur odlučio postupiti sukladno drevnom zakonu ljudskih i božanskih transakcija te se uz prisutnost svoga čarobnjaka, žene, sestre i još nekoliko slučajnih junaka upustio u avanturu života. Misija je to koja je savila granice prostora i vremena u borbi protiv duhova prošlosti i sadašnjosti, kulturnojezičnih posebnosti te loših rodbinskih veza. Što se Bogu i kralju htilo, njima se i snilo.

Kazališna predstava Trešnjalot autorska je predstava nastala u sklopu dramskoga studija Gradskoga kazališta Trešnja, u kazališnoj sezoni 2016./2017. Dramski je studio s predstavom Trešnjalot gostovao na festivalima Assitej i Skaz, a odigrana je pred osnovnoškolskom publikom koja je pokazala veliki interes za predstavu. U sezoni 2017./2018. Predstava je obnovljena u suradnji Gradskoga kazališta Trešnja i umjetničke organizacije Točka na i s ciljem popularizacije kazališta među mladima koji su ciljana skupina ove kampanje.