Studeni će obilježiti premijera nove predstave Točke na i namijenjene najmlađima. Kroz interaktivnu igru sjena, mraka i svjetla upoznajemo Mraka Čudaka, neobičnog junaka naše priče.

 

Mrak Čudak u jednom trenutku postaje drugačiji od svojih kolega mrakova na način da mu zasvijetli srce žarko crvenom bojom te nailazi na neprihvaćanje i ruganje svojih kolega koji ga potjeraju iz svijeta mrakova, jer kako mrak može biti mrak ako svijetli? Mrak Čudak tada počinje potragu za svojim mjestom pod suncem i pritom susreće cijeli niz likova. Mjesec, zvijezde, noćno cvijeće, Stara kuća i Maleni dječak likovi su koje Mrak Čudak susreće kroz svoj put dok napokon ne pronalazi svoje mjesto u svijetu.

 

Mrak Čudak je predstava posebnog izričaja koja govori o različitosti, o traženju svog mjesta pod suncem, prihvaćanju drugačijih, pobjeđivanju straha od mraka te o tome da dobrota i ljubav uvijek pobjeđuju. Na takav način nastoji se u djeci pobuditi empatija za sva živa bića te ih upoznati s bogatstvom koje nam drugo biće može donijeti.

Premijera će se održati u Maloj sceni 09.11. u 19 sati. Ulaznice su u prodaji na stranicama Male scene.