Čujte i počujte, svi živi i neživi! Pridružite nam se na izvedbi velike epske sage o jednom čovjeku, njegovoj (ne)vjernoj družini i jednoj misiji – potrazi za slogom, pravdom, jedinstvom i časti! Sagu o družini koja spaja nespojivo, ruši granice prostora i vremena, hrabro kroči protiv duhova prošlosti i sadašnjosti! Doživite ekstazu koju narod nije vidio od prošlih dvaju parlamentarnih izbora! Pitat će Vas se gdje ste bili 18. siječnja!
* Svaka sličnost s likovima iz stvarnog života je slučajna. Nemamo mi pojma na koga bi se ovo odnosilo, ali nek’ se nađe. Da ne bi bilo!

Kako to obično biva u časnom i poštenom svijetu kada se čovjeku obrati Bog, jedino što mu je prirodno učiniti jest poslušati (bez propitkivanja zdravoga razuma). Tako je i Kralj Artur odlučio postupiti sukladno drevnom zakonu ljudskih i božanskih transakcija te se uz prisutnost svoga čarobnjaka, žene, sestre i još nekoliko slučajnih junaka upustio u avanturu života. Misija je to koja je savila granice prostora i vremena u borbi protiv duhova prošlosti i sadašnjosti, kulturnojezičnih posebnosti te loših rodbinskih veza. Što se Bogu i kralju htilo, njima se i snilo.

Kampanja Mladi i kazalište

Kampanja Mladi i kazalište pokrenuta je s ciljem popularizacije kazališta kod mlade publike na njima pristupačan način, koristeći kao jednu od metoda pristup generacijske edukacije.

Cilj ove kampanje je približiti kazališnu djelatnost mladim generacijama, posebno učenicima viših razreda osnovne škole, srednjoškolcima i studentima. Neka istraživanja, provedena u srednjim školama, pokazala su da se kod srednjoškolaca primjećuje slabiji odaziv u kazalište. Jedan od razloga može biti i školski sustav koji kazališnu djelatnost prikazuje prvenstveno kroz obrazovnu funkciju. Ovom kampanjom želimo staviti naglasak na zabavu jer smatramo da mlade zanima i ta funkcija kazališta kao ustanove. Iz navedenih razloga odlučili smo napraviti parodiju nastalu iz improvizacija polaznika dramskih radionica i pokazati mladima da se imaju razloga svojevoljno uputiti u kazališta namijenjena baš njima, kazalištima za djecu i mlade.

Kazališna predstava Trešnjalot autorska je predstava nastala u sklopu dramskoga studija Gradskoga kazališta Trešnja, u kazališnoj sezoni 2016./2017. Dramski je studio s predstavom Trešnjalot gostovao na festivalima Assitej i Skaz, a odigrana je pred osnovnoškolskom publikom koja je pokazala veliki interes za predstavu. U sezoni 2017./2018. Predstava je obnovljena u suradnji Gradskoga kazališta Trešnja i umjetničke organizacije Točka na i s ciljem popularizacije kazališta među mladima koji su ciljana skupina ove kampanje.